Merkstrategie: Mountview Merkmodule


Mountview heeft een bijzonder brainstorm-instrument voor merkstrategie: de Mountview Merkmodule. Lastige merkvraagstukken zijn makkelijk en toegankelijk te behandelen.

Allerlei mensen uit de organisatie kunnen worden betrokken bij het merk, van CFO tot helpdeskmedewerker. Merkbouwen komt zo veel meer tot leven.
Interactief en intuïtief

De Merkmodule is bijzonder compleet, met een grote variëteit aan interactieve methodieken. Ze pakken merkvraagstukken snel en inhoudelijk op, op een intuïtieve wijze.

Sterk Digitaal Merk

De module is mede gebaseerd op de inzichten van Sterk Digitaal Merk. Dit boek is geschreven door Ingmar de Lange van Mountview en gekozen tot Marketingboek van het jaar 2022.  


Ervaren begeleiding

De merkmodule wordt begeleid door Ingmar de Lange van Mountview en is geschikt voor brainstorms rond Purpose, Positionering, Propositie en Promotie. 

Veel gebruikt

Allerlei soorten merken hebben de Mountview Merkmodule reeds gebruikt voor hun merkstrategie: A-merken, B2B-organisaties, goede doelen, startups en bureaus.


Belangrijke thema's

In de merkmodule zit een breed scala aan thema's, zoals Visie en Missie, Superkracht, Positionering, Propositie, Persona's, KPI's, Budgetverdeling en Signatuurontwikkeling.

Veel toepassingen

De module kijkt ook naar Gedragsbeïnvloeding, Storytelling, Customer Journey, Klantgewoontes, de USP en Innovatie. Ofwel, alle elementen die nodig zijn voor een sterke merkstrategie.


Directe prototypes

De resultaten worden direct vertaald naar prototypes: beeldende vertalingen van de strategie, zoals schetsen voor een website, app of advertentie.

Snel te testen

Deze prototypes maakt de nieuwe strategie voor iedereen in de organisatie tastbaar. En ze zijn direct te testen, intern en extern.


Meer weten?

Voor meer informatie, neem contact op met Ingmar de Lange van Mountview. De module is zowel beschikbaar voor workshops als 1 op 1-sessies.

Proefervaring?

Als je een goede indruk wilt krijgen van de Mountview Merkmodule, dan kun je een vrijblijvende, online demonstratie aanvragen. Die duurt een half uurtje.